Processierups bestrijden Utrecht

085 0290 770

Processierups bestrijden binnen 24 uur!

  • Bel 085 – 029 07 70 of Neem Direct Contact Op
  • Ontvang de kosten en maak direct een afspraak
  • Binnen 24 uur komen wij langs
  • Wij helpen u snel van uw rupsenplaag af
  • U bent weer vrij van ongedierte

* Wij bestrijden dagelijks processierupsen in Utrecht, Maarssen, Zeist, Leidsche Rijn, Ijsselstein, Houten en Bilthoven.

Processierups bestrijden

Rupsen klinken als onschuldige beestjes, maar zijn dit vaak niet. De processierups is een rupssoort die in Nederland een steeds groter probleem vormt. Processierupsen leven in de lente en zomermaanden in eiken en vreten deze bomen helemaal kaal. De rupsen leven in grote groepen en maken nesten op de stammen en takken van de eik. Processierupsen kennen een aantal vervellingsstadia om te volgroeien tot vlinder. Na het derde vervellingsstadium krijgen de rupsen brandharen. Dit zijn pijlvormige haren met weerhaakjes die dienen als verdedigingsmechanisme.

Het probleem ontstaat als deze brandharen loslaten en in de lucht terecht komen. De haartjes kunnen irritaties veroorzaken in de luchtwegen, in de ogen en op de huid. De lichamelijke reacties die de haartjes oproepen zijn voor iedereen verschillend, maar altijd vervelend. Wie in aanraking komt met de haartjes, kan binnen acht uur rode uitslag krijgen. Dit kan pijnklijk zijn en behoorlijk jeuken. Er kunnen bultjes of blaasjes ontstaan die soms gaan ontsteken. Als de brandharen in de ogen of de luchtwegen komen kunnen ook heftige irritaties en soms ontstekingen ontstaan.

Processierups bestrijden in huis

Er is niet veel dat u zelf kunt doen om een processierupsen plaag te voorkomen of te bestrijden. De rupsen leggen hun eitjes aan het einde van de zomer in eikenbomen. Deze eitjes overwinteren en komen in de lente uit. Om dit probleem te bestrijden zijn omvangrijke maatregelen nodig die alleen door professionele ongediertebestrijders uitgevoerd kunnen worden. De nesten moeten eerst behandeld worden met bestrijdingsmiddelen. Deze hebben een paar dagen nodig om in te werken, waarna de nesten verwijderd kunnen worden. Om de processierupsenplaag aan te pakken kunt u Ongediertebestrijding Utrecht inschakelen. Ons vakkundige team pakt heel de omgeving aan, zodat iedereen in de buurt profijt heeft van een rupsvrije zomer.

Processierups bestrijden kosten

Processierupsen bestrijden Utrecht hoeft geen hoge kosten met zich mee te brengen. De prijs voor het bestrijden van processierupsen hangt af van het gebied dat aangepakt moet worden. Als het om een groter deel van uw woonomgeving gaat, dan is het wellicht een optie om de kosten te delen met andere bewoners die het probleem graag willen verhelpen. Ongediertebestrijding Utrecht komt graag bij u langs om te bekijken om welk gebied het gaat. Aan de hand hiervan kunnen de kosten overzichtelijk worden gemaakt in een offerte. Deze prijs staat vast en wij zullen niet achteraf extra kosten berekenen. Neem vandaag nog contact op om een afspraak te maken.

Last van Processierupsen ? Schakel Ongediertebestrijding Utrecht in!

Heeft u last van Processierups rondom uw huis? Bel 085 – 029 07 70 of gebruik ons contactformulier om een afspraak te maken. U kunt de rupsenbestrijding overlaten aan de professionals van Ongediertebestrijding Utrecht.

Priscilla KimberyProcessierups bestrijden Utrecht